Διαδρομές

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΣΠΑΝΙΑΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Οι μαγευτικοί περίπατοι στο πυκνό δάσος του βουνού με τα κελαρυστά ρυάκια και τους όμορφους καταρράκτες, θα σας ενθουσιάσουν.

Η μοναδική φύση στο Πάικο, υπόσχεται εξαιρετικές εμπειρίες.

ΠΗΓΗ – ΛΙΜΝΗ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΥ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΣΚΡΑ – ΚΟΥΠΑ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΠΑΙΚΟΥ

ΚΑΡΠΗ – ΚΑΣΤΑΝΕΡΗ

ΚΑΣΤΑΝΕΡΗ – ΣΤΡΑΒΟΠΟΤΑΜΟΣ – Μ. ΛΙΒΑΔΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ – ΓΚΟΛΑ ΤΣΟΥΚΑ

ΔΥΟ ΠΟΤΑΜΙΑ – ΚΑΣΤΑΝΕΡΗ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΑΛΙΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ

Η πανέμορφη διαδρομή από το παλιό υδραγωγείο Πολυκάστρου μέχρι την τοποθεσία Άγιος Παντελεήμονας στο Μικροδάσος, κατά μήκος της όχθης του Αξιού ποταμού, προσφέρει την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν στο «ευρυρρέον» ποτάμι του Ομήρου.

Σε μια διαδρομή 12 χιλιομέτρων ο επισκέπτης απολαμβάνει τη φυσική ομορφιά του τοπίου και περπατά με τη συνοδεία των ήχων της φύσης. Στην περιοχή ζουν σημαντικοί πληθυσμοί υδρόβιων πτηνών, όπως ερωδιοί, νεροχελίδονα, γαλιάντρες, ενώ τα είδη που βρίσκουν καταφύγιο στον Αξιό είναι περισσότερα από 200. Λεύκες, οξιές και πλατάνια συνθέτουν την ειδυλλιακή εικόνα του φυσικού τοπίου και προσφέρουν τη σκιά τους στους πεζοπόρους. Για την κατασκευή του μονοπατιού χρησιμοποιήθηκαν ξύλο και πέτρα και δημιουργήθηκαν σημεία ξεκούρασης για τους επισκέπτες. Η πεζοπορική διαδρομή είναι μέτριας δυσκολίας και προσφέρεται για οικογενειακούς περιπάτους και αθλητισμό.

Visit Paionia