Παιονία μαγική

ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΗ

Καλωσήρθατε στη μαγική Παιονία των εκπληκτικών «δώρων».

Στην Παιονία του πανέμορφου Πάικου με την απέραντη φυσική ομορφιά και τους γραφικούς οικισμούς.

Στην Παιονία της αρχαίας Ευρωπού, του Σελεύκου Α’ Νικάτωρος, του ένδοξου Σκρα, του μεταξιού και της Χρυσαλλίδας, των χάλκινων της Γουμένισσας, των κρασιών της Γουμένισσας, του Οθωμανικού λουτρού Πολυκάστρου, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Αξιούπολης, των ροδώνων, των αμπελώνων, του καστανόδασους, του Αξιού ποταμού, της γαλάζιας λίμνης, της λίμνης μεταλλείου, των λαογραφικών μουσείων.

Στην Παιονία των γραφικών ιστορικών οικισμών, των πολιτιστικών εκδηλώσεων και της πλούσιας γαστρονομίας.

Στην Παιονία των πολεμικών μνημείων από τους Βαλκανικούς πολέμους και τον Α’ και Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.

Φύση, Πάϊκο
Ιππικοί αγώνες

Στην Παιονία των περικαλλών Ιερών ναών και των σπουδαίων ιερών μονών.

Στην Παιονία πάνω από όλα, των φιλόξενων ανθρώπων.

Η επίσκεψή  σας είναι πρόκληση για τις αισθήσεις σας καθώς οι αρχαιολογικοί σας περίπατοι συνδέονται με την τοπική γευσιγνωσία, με την ανάπαυλα στη φύση και με την ψυχαγωγία.

Η επίσκεψή σας είναι χρήσιμη για τον εμπλουτισμό του κόσμου των εμπειριών σας, καθώς η αναψηλάφηση της ένδοξης τοπικής ιστορίας συνδέεται με τους ήχους των χάλκινων μουσικών οργάνων στις πλατείες και της Βυζαντινής παράδοσης στους περικαλλείς ιερούς ναούς.

Περπατήστε στα βήματα των Βοττιαίων, των Παιόνων, του Σέλευκου, των Συμμαχικών Στρατευμάτων. Ακολουθήστε τις διαδρομές του Μεταξιού, του Ντεκωβιλ,  και αφεθείτε στη μαγεία ενός Παραδείσου,  πανέτοιμου να σας αποκαλυφθεί.

ΠΩΣ ΦΤΑΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΙΟΝΙΑ

Για να φθάσετε στην πανέμορφη Παιονία και να απολαύσετε τις διαδρομές στη φύση, τα υπέροχα κρασιά, τον αρχαιολογικό της περίπατο και τους ιστορικούς και πολιτιστικούς της θησαυρούς.

Πως θα έρθετε στην Παιονία
Από Θεσσαλονίκη

Εάν έρχεστε από τη Θεσσαλονίκη, ακολουθείτε το δρόμο για Έδεσσα. Στον Άγιο Αθανάσιο, βγαίνετε στην έξοδο για Ευζώνους/Πολύκαστρο.

Η διαδρομή είναι ξεκούραστη και ο μαγικός θησαυρός που θα ανακαλύψετε στην Παιονία θα σας ανταμείψει!

Από Αθήνα

Εάν έρχεστε από Αθήνα ακολουθείτε την εθνική οδό για Θεσσαλονίκη, μετά τα διόδια των Μαλγάρων βγαίνετε στην έξοδο για Ευζώνους και συνεχίζετε για 40 χλμ.

Στην έξοδο για Πολύκαστρο βρίσκεστε ήδη στον προορισμό σας.

Από Ευζώνους

Ο συνοριακός σταθμός Ευζώνων είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος συγκοινωνιακός κόμβος της Ελλάδας, απ' όπου διέρχονται ετησίως πάνω από 6 εκατομμύρια επιβάτες και καταλήγει στο βασικό αυτοκινητόδρομο της χώρας, Α1 (ΠΑΘΕ).

Εάν έρχεστε οδικώς από χώρες των Βαλκανίων ή της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, είναι απαραίτητη η διέλευσή σας για να φθάσετε στην Παιονία.

Visit Paionia