Τοπικά Προϊόντα

ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ

Εντυπωσιακοί αμπελώνες μαγνητίζουν τον επισκέπτη της ευρύτερης περιοχής του όμορφου Πάικου. Οι αμπελώνες που καλλιεργούνται με μεράκι, σε υψόμετρο 150-250 μέτρων, μοιράζονται στις εκτάσεις τους τις δύο ποικιλίες Ξινόμαυρο και Νεγκόσκα.
Από τους πλούσιους αυτούς αμπελώνες παράγονται τα περίφημα κρασιά με την ένδειξη Ονομασίας Προέλευσης Γουμένισσα. Κρασιά πασίγνωστα στην Ελλάδα, που ξυπνούν τις αισθήσεις και χαρίζουν μια μοναδικά γευστική εμπειρία.
Οι αμπελώνες ευδοκιμούν χάρη στο ηπειρωτικό κλίμα της περιοχής που χαρακτηρίζεται από ψυχρούς χειμώνες και ξηρά καλοκαίρια, όπως και ισχυρούς ανέμους. Επίσης και η υγρασία από τη γειτονική κοιλάδα του Αξιού, βοηθά τα αμπέλια απαλλάσσοντάς τα από τις ασθένειες.
Ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στους αμπελώνες, να ξεναγηθεί στα φιλόξενα οινοποιεία, να γευθεί νοστιμότατα σταφύλια και να δοκιμάσει τα περίφημα κρασιά.
Περπατώντας ανάμεσα στην κατάφυτη φύση και ανάμεσα στους πλούσιους αμπελώνες, οι λάτρεις της πεζής περιήγησης μπορούν να φθάσουν ακολουθώντας υπέροχα μονοπάτια, στη Γουμένισσα που δεσπόζει σαν άλλη «βασίλισσα» στην όμορφη περιοχή.

Οινοποιία Βαλταρά

ΡΟΔΩΝΕΣ

ΚΑΣΤΑΝΟΔΑΣΟΣ

Κάστανα

ΚΤΗΜΑ ΜΥΤΙΚΑΚΗ

ΟΙ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΕΣ

Οι Γουµένισσες
Visit Paionia